Minik Dostlarımızdan Haberler

Kanatlı Hayvan Taşımacılığı Nasıl Olmalı?

Hayvancılık ile uğraşan kişilerin en çok merak ettiği sorulardan biri kanatlı hayvan taşımacılığı nasıl olmalı sorusu olmaktadır. Taşımacılık sırasında hayvan refahını en üst seviyede tutmak önemli hususlardan biridir. Taşıma öncesinde gerekli yerlerden gerekli belgeler ve izinler alınmadan taşıma yapmak mümkün değildir. En çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir diğeri ise taşıma sırasında araçta bulunan hayvan sayısı olmaktadır.

Standartların üzerinde hayvan bulunduğu zaman hayvanların ezilerek ölme ihtimali artmaktadır. Aynı zamanda refah düzeylerinde de azalmalar meydana gelmektedir. Bu gibi durumları en aza indirerek daha kolay ve daha karlı bir taşımacılık yapmak mümkündür. Kanatlı hayvan taşımacılığı esnasında en önemli hususlardan bir diğeri ise besleme sorunudur. Diğer canlı hayvanlara oranla kanatlı hayvanların nakil sırasında yemlenmesi daha zor olmaktadır.

Kanatlı Hayvan Taşımacılığı Sırasında Hayvanların Beslenmesi


Kanatlı hayvan taşımacılığı nasıl olmalı sorunun en genel cevaplarından biri elbette ki hayvanların refah düzeylerini en üst sevide tutan ve bu şekilde bir yerden başka bir yere nakline denir. Hayvanın refah düzeyini yüksek tutmak için ise mutlaka yemleme konusuna çok dikkat etmek gerekir. Kanatlı hayvan taşımacılığının en büyük sıkıntılarından biri ise hayvanların taşındığı konteynerlara yemlik ve suluk gibi malzemeleri sabitlemenin zor olmasıdır.

Bu sebeple diğer çiftlik hayvanlarına göre taşıması daha zor olmaktadır. Bu soruna en uygun çözüm ise taşıma öncesi hayvanları çok daha fazla besleyerek bu şekilde yola çıkarmak gerektiğidir. Taşıma bittiğinde çok fazla hayvan kaybı yaşamamak için bu konuya mutlaka çok dikkat edilmesi gerekir. Fakat taşıma süresi 12 saati geçecek düzeyde ise mutlaka yem ve su verilmesi gerekir. Kanatlı hayvan taşıma zamanından yaklaşık 2 saat önce hayvanın aç bırakılması gerekir. Bunun temel nedeni ise dışkılama kaynaklı kirliliklerin önüne geçmektir.

Kanatlı Hayvan Taşımacılığında Nakil Süresi


Kanatlı hayvan taşımacılığı nasıl olmalı diye soran kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konulardan biri nakil süresi olmaktadır. Kanatlı hayvanlar dışında diğer çiftlik hayvanları geviş getirme hareketi yaparak uzun süre aç kalabilirler. Fakat kanatlı hayvanlarda böyle bir durum söz konusu olmadığı için çok uzun nakil sürelerinde büyük sıkıntılar yaşanabilir. Nakil süresinin kanatlı hayvanların en fazla aç kalma süresine göre standartlar arasında yapılması önemlidir. Kanatlı hayvanlar çok çabuk bir şekilde strese girebilirler.

Nakil süresi uzadıkça kanatlı hayvanların strese girerek ölmeleri de mümkün hale gelmektedir. Stres durumunun hayvanlara etkisi yaşa, ağırlığa ve cinsiyete göre değişim göstermektedir. Bu hususları göz önünde bulundurarak nakil işlemini gerçekleştirmek çok önemli olacaktır. Aynı zamanda bu konu ile ilgili Avrupa Birliği standartlarına başvurarak bu doğrultuda nakil yapmak önemlidir. Kanatlı hayvanların her 4 dakikada bir beslenmesi gerektiğini göz önünde bulundurarak nakil süresi hesaplanmalıdır.