Minik Dostlarımızdan Haberler

Kalp Paraziti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kalp paraziti tedavisi nasıl yapılır?

Sevimli dostlarımızda en çok görülen rahatsızlıklardan biri de kalp paraziti olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu rahatsızlıkta en önemli olan konu hastalığın mutlaka erken dönemde fark edilmesidir. Çünkü ilerleyen zamanlarda ölümcül  olabiliyor. Dolayısı ile ne kadar erken fark edilir ise bir o kadar hemen tedavi edilmesi kolay olacaktır. Patili dostlarının sağlıklarını önemseyen kişilerin en çok merak ettiği soruların başında Kalp paraziti tedavisi nasıl yapılır? Gelmektedir. Tedavi için ise ilk olarak hastalığın tanısı olacaktır.

Kalp Paraziti Hastalığı Nedir?

Sevimli dostlarımız için en fazla ölümcül riski taşıyan hastalıklardan biri de kesinlikle kalp kurdu olarak karşımıza çıkar. Kalp paraziti tedavisi nasıl yapılır? Verilebilecek en basit cevap elbette kalp ve bunun yanı sıra akciğerlerde yaşayan kurtlardır. Bu tür kalp parazitleri, kalp içinde yer aldığından dolayı zamanla kalp yetmezliği nefes alamama gibi durumlara neden olarak sevimli dostlarımızın ölmesine neden olabiliyor. Ayrıca diğer iç organlara sıçrayarak, sevimli dostlarımızın acı çekmesine neden olabilmektedir. Kalp parazitleri başta köpeklerde ve kedilerde meydana gelen bir rahatsızlıktır. Bu nedenle evlerinde patili dostları  olan kişiler mutlaka bu tür ölümcül olan hastalıklara karşı biraz daha duyarlı olmalıdır. Aksi halde diğer organlara da sıçrayarak, patili dostların hayatlarını riske atabiliyor.

Kalp paraziti tedavisi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını vermeden önce sevimli dostlarımız üzerinde nasıl bir etki bıraktıklarına dikkat etmemiz gerekmektedir. Çünkü bu tür kurtlar patili dostlarımızın kalbinde ve ak ciğerlerinde büyümekte, larvalarını bırakabilmekte ve kalp içinde çiftleşerek çoğalabilmektedir.

Kalp Paraziti Nasıl Bulaşır?

Sevimli dostlarımızda görülen kalp parazitleri esasen bulaşıcıdır. Özellikle yaz aylarında kişilerin daha fazla dikkatli olması gerekmektedir. Bilhassa sivrisineklerden bulaşan bu kurtlar kolayca vücutta çoğalabiliyor. Örneğin bir köpekte yara varsa buraya yani yara üzerine sivri sinekler buradan aldıkları larvaları başka bir dostumuzun üzerine bırakabiliyor. 10 gün içinde vücutta gelişip büyümekte olan bu kurtlar vücutta yaklaşık olarak 2 -3 yıl yaşamaktadır.

Kalp Paraziti Belirtileri

Her hastalıkta olduğu gibi kalp paraziti hastalığında da mutlaka belirtilere dikkat edilmesi gerekir. Bu sayede erken teşhis konulduktan sonra hemen tedaviye başlanmış olur. Belirtilerine bakacak olursak;

  • Sık sık veya ara ara öksürmek,
  • İsteksiz ve sürekli yorgun haller,
  • İştahsızlık ve ani  kilo kaybı,

Kalp Paraziti Tedavisi

Tedavi için ilk olarak testler yapılmaktadır. Bu nedenle Kalp paraziti tedavisi nasıl yapılır? Sorusunun ilk yanıtı test olmaktadır. Gerekli testler yapıldıktan sonra üreme yaşında olan kalp kurtları vücuttan atılmalıdır. Bunun için mutlaka veterinerden ilaç tedavisi alınması gerekir. Tedavi sırasında patili dostları çok fazla yoracak olan aktivitelerden kaçınılması gerekir. Aksi halde kalp kurtlarının verdiği zarar, fiziksel aktivite ile daha fazla ortaya çıkabiliyor.  Bu şekilde doğru tedavi yöntemi ile patili dostlarımız eski sağlığına kavuşabilmektedir.