Minik Dostlarımızdan Haberler

Korona’dan En Çok Etkilenen Hayvanlar

Korona’dan En Çok Etkilenen Hayvanlar

Son dönemlerde korona virüsten en çok etkilenen hayvanlar merak ediliyor. Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, insanları psikolojik ve fiziksel olarak etkilemeye devam ediyor. Bu süreçte en çok merak edilen konulardan biri de korona virüs salgının, hayvanlar üzerinde ki etkisi ve en çok hangi hayvanları etkilediğidir.

Yapılan araştırmalar sonucun da hayvanların korona virüs bulaştırmasın da herhangi bir etkiye neden olmadığı belirtilmiştir. Ya da evcil hayvan besleyen insanların, virüse yakalanması durumun da evdeki hayvana, virüs bulaştırmadığı da verilen bilgiler arasındadır.

Yani hayvanların, özellikle de evcil hayvanların, korona virüsten etkilendiği gözlenmemiştir. Köpek besleyen bir kişi, kapalı alanda öksürüp, hapşırsa da o köpeğe virüs bulaşmaz. Korona virüs dışarda yaşayabilen bir virüs olmadığı için, köpek korona virüse yakalanmaz.

Hayvanların çok tüyü olduğu için, tüyde de bir virüs çoğalması beklenmediği için, korona virüs yayılmaz. Hayvanların dışarda da korona virüsten etkilenmemesi için, bazı önemli hususlara dikkat etmek gerekir.

Korona’dan En Çok Etkilenen Hayvanlar

Hayvanların Koronavirüsten Etkilenmemesi İçin Yapılması Gerekenler

  • Kalabalık ve kapalı olan yerlere, hayvanlar götürülmemelidir.
  • İnsanlar için gerekli olan temizlik kurallarına, hayvanlarda da dikkat edilmelidir.
  • Köpek ya da kedi ye virüs bulaşabilir fakat hastalanmaz, dokunan kişilere bulaştırır. Bundan dolayı evcil hayvanlar dezenfekte edilmelidir.
  • Hayvanların evde kullandığı alanlar sıkça temizlenmelidir.

Bu hususlar dışın da kedi, köpek ya da evde beslenen diğer hayvanların, korona virüs ile bir ilgisi bulunmadığını belirtilmiştir.

Hayvanlar Nasıl Hijyenik Olur?

Korona virüs salgınından sonra ortaya pek çok iddia atılmıştır. Evcil hayvanların insanlara korona virüs bulaştırdığından ve korona virüsten en çok etkilenen hayvanlardan bahsetmişlerdir. Bunların kedi köpek ve kuş olduğu belirtilmiştir. Hayvanların salgını çoğalttığı yönünde bilgi veren kişiler olmuştur. Bu da evcil hayvan besleyen kişileri endişelendirmiş ve hayvan sahipleri, hayvanları evden göndermeye çalışmışlardır.

Evde kuş besleyen kişiler dahi, kuşlarını pet shop dükkânlarına bırakmışlardır. Korona virüs insanlara mahsus bir hastalıktır. Özellikle evcil hayvanlardan insanlara, korona bulaşmasına rastlanmamıştır. Hayvanlar da olan virüs ile insanlar da olan virüs etkileri, birbirinden tamamen farklıdır.Eğer hayvanlar da her zamankinden farklı bir rahatsızlık olursa, bir veterinere götürmekte yarar vardır. Evcil hayvanınızı dışarı çıkarmak gerekiyorsa, bazı konulara dikkat ederek çıkarmak gerekir.

Alınabilecek Temizlik Önlemleri Nelerdir?

Hayvanın dışarda insanlarla ve ya eşyalarla temas etmesi engellenmelidir. Herhangi  bir yere basma durumu söz konusu olursa, patiler iyice silinip dezenfekte edildikten sonra, içeri sokulmalıdır. Hayvanlar da maske, çok etkili bir malzeme olmadığı için, takılması fayda sağlamaz. Hayvanın ruh sağlığı bozulup, sinir yapabilir. Gerekli dezenfekte ve temizlik işlemlerini yaparak, gerekli korunma sağlanabilir.

Eğer hayvan sahibin de korona virüs hastalığı görülürse, hayvana yaklaşmaması gerekir. En doğru yöntem hayvanı geçici olarak başka bir eve yollamaktır. Bu durum da evde en çok kedi, köpek ve kuş beslendiği için, koronadan en çok etkilenen hayvanlar, bunlar olacaktır.