Minik Dostlarımızdan Haberler

Köpek Dostlarımıza Daha Sağlıklı Ne Yedirmeliyiz?

Köpeklerin beslenmesinde tıpkı insanlar gibi belli başlı temel gıdalar vardır ki;  daha sağlıklı köpek dostlarımıza ne yedirmeliyiz bu noktada önem taşımaktadır. Bunlar yağlar, karbonhidratlar ve proteinlerdir. Bu gruplar köpeğin sağlıklı kalabilmesi için gerekli olanlardır. Katı gıda bir köpek için ne kadar gerekliyse günlük gerekli su miktarı alması da bir o kadar önemlidir. Aldığı besinin 2,5 katı su içmelidir.

Köpeğin Beslenmesi Özen İster

Bir köpeğin beslenmesi özen ister ki bu yüzden daha sağlıklı köpek dostlarımıza ne yedirmeliyiz seçenekleri dikkate alınmak zorundadır. İnsanlardan kalan yemeklerin köpeğe verilmesi onun doğru beslenmesi demek değildir. Köpeklerde sindirim sistemi son derece hassas olduğundan sağlıklı ve besleyici olarak beslenmesi önem taşır. Sağlıksız besinler köpeğin doğrudan sindirim sistemini olumsuz etkiler.

Köpeklere köpek maması dışında yiyeceklerde verilebilir. Ancak verilen bu yiyeceklerin faydalı olması da durumun önemli olan kısmıdır. Köpek maması dışında balık, marul, ıspanak, pirinç, muz ya da et ürünleri verilebilir. Bunlar faydalı olan besinlerdir. Ancak koşul her ne olursa olsun uzak tutulması gereken yiyecekler vardır ki bunların başında çikolata, soğan ve sarımsak içeren besinler gelir. Badem ve kerevizden de uzak tutulmalıdır.

Köpeklerin beslenmesinde tıpkı insanlar gibi belli başlı temel gıdalar vardır ki;  daha sağlıklı köpek dostlarımıza ne yedirmeliyiz bu noktada önem taşımaktadır. Bunlar yağlar, karbonhidratlar ve proteinlerdir. Bu gruplar köpeğin sağlıklı kalabilmesi için gerekli olanlardır. Katı gıda bir köpek için ne kadar gerekliyse günlük gerekli su miktarı alması da bir o kadar önemlidir. Aldığı besinin 2,5 katı su içmelidir. Köpeğin Beslenmesi Özen İster Bir köpeğin beslenmesi özen ister ki bu yüzden daha sağlıklı köpek dostlarımıza ne yedirmeliyiz seçenekleri dikkate alınmak zorundadır. İnsanlardan kalan yemeklerin köpeğe verilmesi onun doğru beslenmesi demek değildir. Köpeklerde sindirim sistemi son derece hassas olduğundan sağlıklı ve besleyici olarak beslenmesi önem taşır. Sağlıksız besinler köpeğin doğrudan sindirim sistemini olumsuz etkiler. Köpeklere köpek maması dışında yiyeceklerde verilebilir. Ancak verilen bu yiyeceklerin faydalı olması da durumun önemli olan kısmıdır. Köpek maması dışında balık, marul, ıspanak, pirinç, muz ya da et ürünleri verilebilir. Bunlar faydalı olan besinlerdir. Ancak koşul her ne olursa olsun uzak tutulması gereken yiyecekler vardır ki bunların başında çikolata, soğan ve sarımsak içeren besinler gelir. Badem ve kerevizden de uzak tutulmalıdır. Köpekler Ve Kaliteli Kuru Mama Seçimi Köpekler beslemek için aslında en hijyenik ve sorunsuz yol kuru mamalardır. Kuru mamalar artık günümüzde gerek veterinerde gerek pet hoplarda gerekse marketlerde rahatlıkla temin edilebilmektedir. Kuru mamalar her zaman için köpeklerin sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlar. Ancak kuru mama seçiminde de kaliteli ve vitaminleri açısından dengeli mama seçimi işin önemli kısmıdır. Günümüzde can dostlar olan köpeklere birçok çeşitte kuru mama bulmak mümkün olup; her mama kategorisinde ırk, yaş özelliklerine göre çeşitlidir. Aynı zamanda köpekler her mamayı sevmek zorunda da değildir. Damak zevkine göre beğeneceği mamayı tespit etmek onun sağlığı ve dengeli beslenmesi için seçimler yapılmalıdır. Köpeğe protein katkısı için doğal yollardan beslenme tercih edenlerin protein kaynaklarının mutlaka pişirilmeden verilmemesi gereklidir. Köpekler İçin Sağlıklı İçecekler Var Mıdır? Köpekler için yaban mersini suyu hem besleyici hem de son derece sağlıklı içecekler arasındadır. Bu tüketim sayesinde C vitamini alımı gerçekleşir. Faydasına rağmen fazla tüketim engellenmelidir. Yaban mersini gibi çilek de köpek için yararlıdır. Ve sindirimine faydalıdır. Karpuz suyu da sıvı içerdiğinden iyi bir seçenektir. Bol vitamin almasını sağlar. Çekirdekler özenle temizlenmelidir. Bunun dışında haftada 2 kez rahatlıkla tüketebilir. Köpeklerin beslenme programına mutlaka dengeli ve sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli seçeneklerle düzenlenebilir. Besin değeri yüksek ve lezzetli gıdalarla köpek için keyifli bir beslenme hazırlanabilir. Verilen her yiyecek köpekler için sağlıklı sağlıksız olarak sınıflanır; bu sınıflandırmaya özen gösterilmelidir.

Köpekler Ve Kaliteli Kuru Mama Seçimi

Köpekler beslemek için aslında en hijyenik ve sorunsuz yol kuru mamalardır. Kuru mamalar artık günümüzde gerek veterinerde gerek pet hoplarda gerekse marketlerde rahatlıkla temin edilebilmektedir. Kuru mamalar her zaman için köpeklerin sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlar. Ancak kuru mama seçiminde de kaliteli ve vitaminleri açısından dengeli mama seçimi işin önemli kısmıdır.

Günümüzde can dostlar olan köpeklere birçok çeşitte kuru mama bulmak mümkün olup; her mama kategorisinde ırk, yaş özelliklerine göre çeşitlidir. Aynı zamanda köpekler her mamayı sevmek zorunda da değildir. Damak zevkine göre beğeneceği mamayı tespit etmek onun sağlığı ve dengeli beslenmesi için seçimler yapılmalıdır. Köpeğe protein katkısı için doğal yollardan beslenme tercih edenlerin protein kaynaklarının mutlaka pişirilmeden verilmemesi gereklidir.

Köpekler İçin Sağlıklı İçecekler Var Mıdır?

Köpekler için yaban mersini suyu hem besleyici hem de son derece sağlıklı içecekler arasındadır. Bu tüketim sayesinde C vitamini alımı gerçekleşir. Faydasına rağmen fazla tüketim engellenmelidir. Yaban mersini gibi çilek de köpek için yararlıdır. Ve sindirimine faydalıdır. Karpuz suyu da sıvı içerdiğinden iyi bir seçenektir. Bol vitamin almasını sağlar. Çekirdekler özenle temizlenmelidir. Bunun dışında haftada 2 kez rahatlıkla tüketebilir.

Köpeklerin beslenme programına mutlaka dengeli ve sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli seçeneklerle düzenlenebilir. Besin değeri yüksek ve lezzetli gıdalarla köpek için keyifli bir beslenme hazırlanabilir. Verilen her yiyecek köpekler için sağlıklı sağlıksız olarak sınıflanır; bu sınıflandırmaya özen gösterilmelidir.