Minik Dostlarımızdan Haberler

Evcil Hayvanları Dışarıya Çıkarmanın Faydaları

Evcil Hayvanları Dışarıya Çıkarmanın Faydaları

Köpek bakımının olmazsa olmaz parçalarından biri köpeği düzenli olarak gezdirmektir ki bu da evcil hayvanların dışarıya çıkarmanın faydaları konusunun çarpıcı doğruluğunu ortaya koymaktadır. Düzenli olarak dolaştırılmayan köpeklerde hem ruhsal hem de fiziksel sorunlarla karşılaşılma olasılığı yüksektir. Özellikle golden retriever cinsi köpekler yediklerini eritmek ve bacak kaslarını güçlendirmek için yürüyüşe çıkmak zorundadır. Aksi durumda kilo alma ve bacak kaslarında güçsüzlük durumu söz konusu olabileceğinden hayvanın ömrü kısalacaktır.

Evcil Hayvanları Dışarıya Çıkarmanın Faydaları

Hayvanlar Sosyalleşme Eksikliği Yaşarlar

Evcil hayvanların özellikle köpeklerin dışarıya çıkarılmaması demek elinden sosyalliğinin alınması demektir; evcil hayvanların dışarıya çıkarılmanın faydaları ise başta sağlıkları olmak üzere önem taşır. Son derece sosyal canlılar oldukları için diğer hayvanlarla ve insanlarla olan iletişimi ellerinden alınmış olur. Bu da ruhsal durumlarını etkiler. Ve saldırganlık halleri başlar. Bu nedenle dışarıya çıkarmak son derece faydalıdır.

Dışarıya çıkarılması gereken evcil hayvanların başında gelen köpekler sağlıklı olabilmek için bu ihtiyaçlarının giderilmesi zorunluluktur. Evcil dostların bu hakları ihmal edilmemeli, her gün gezme ihtiyaçları karşılanmalıdır. Bu onların fiziksel ve ruhsal yanı sıra hakkıdır.

Dışarı Çıkarılmayan Evcil Hayvanlarda Yaşanacak Sorunlar

Evcil hayvanların sağlıklı olabilmeleri için yeterli egzersiz yapmaları gereklidir. Dışarı çıkarılmayan ve egzersiz yapmayan hayvanlarda kalp damar hastalıkları, obezite, şeker gibi hastalıkların oluşması söz konusudur. Dışarı çıkan evcil hayvan kas ve eklemlerini çalıştırarak sağlıklı olur. Dışarı çıkmayan evcil hayvan ise kas ve eklem sorunları yaşar. Sürekli oturan veya yatan bir köpekte iskelet ve kaslar güçsüzleşmeye başlar. Evcil hayvanların sindirim sistemleri son derece hassastır. Düzenli dışarı çıkarılmayan hareket hakkı ellerinden alınan evcil hayvanlarda sindirim sistemi sorunları yaşanmaya başlar.

Evcil hayvanların doğasında doğmasıyla birlikte insanlarla ve diğer dostlarıyla sosyalleşme halleri vardır. Yaşadığı alışkanlıklar çerçevesinde sosyalleşmesi de beraber gelişmektedir. Yaşamının daha ilk aylarında birçok canlı ve nesne ile tanışmaya başlar; bu tanışma artık o nesneden korkmasını engeller. Bütün bunların yanı sıra diğer insanları da tanıması gerekli olduğundan dışarıya çıkarılma büyük önem taşımaktadır.

Evcil Hayvanların Günlük Hayata Alıştırılmaları

Evcil hayvanlar günlük hayatta olan her sesli şey ile tanıştırılmalıdır ki, sorunsuz bir hayat hem onlar hem sahipleri hem de çevresindeki diğer insanlar için söz konusu olabilsin. Kalabalık ortamlara alıştırılan evcil hayvanlar sosyal olacak, gereksiz agresiflikler sergilemeyecektir.

Dışarı ile bağlantısı rutine bağlanmış olan bir evcil hayvan artık gürültüden etkilenmeyecek, araba sesinden korkmayacaktır. İnsan kalabalığından çekinmeden sosyalliğini doyasıya yaşayacaktır. Açık havada egzersiz yaptırılması onun sağlığı açısından son derece önemli olan bir aktivitedir. Doğa ile içice olan bir evcil hayvan stresten uzak, fiziksel hastalıklarla tanışmamış, mutlu, huzurlu, keyifli ve keyfini sahibine doyasıya hissettiren, sevgi dolu bir canlı haline gelecektir.